АЗ СЪМ ЗЛАТАН - 2D

12+ Субтитри
купи билет
АЗ СЪМ ЗЛАТАН - 2D

Филмът за Златан Ибрахимович тръгва в кината от 8 април

"АЗ СЪМ ЗЛАТАН" - дългоочакваната екранизация по култовата биографична книга на Златан Ибрахимович тръгва в българските кина от 8 април. Филмът може да бъде видян и в рамките на „София Филм Фест“.

Лентата пресъздава трудното детство на шведсткия футболост, изградило железния му характер на победител. Роден в семейство на балкански имигранти и израснал в един от най-криминалните квартали на Малмьо, малкият Златан трябва да се бори всеки ден, за да докаже себе си в една враждебна среда. Но неговото постоянство, забележителен вроден талант и несразимо самочувствие рано или късно ще го катапултират на световния футболен връх. Това е историята на живата легенда Златан Ибрахимович.

Световната премиера на „АЗ СЪМ ЗЛАТАН“ бе отлагана няколко пъти заради кризата с коронавируса. Филмът е екранизация на едноименната автобиографична книга "Jag aer Zlatan Ibrahimovic" (2011 г.), написана от футболиста в съавторство с шведския журналист Давид Лагеркранц.

За кратко време книгата се превръща в бестселър, а Според британския Guardian, това е „Най-успешната биография, подписана от името на футболист“. Успехът се дължи не само на популярността и буйния нрав на своя автор, но и заради истинската история, която разказва: за пътя на една звезда, чийто старт започва буквално от нищото. Шведският филм представя как Златан - дете на балкански имигранти в Швеция, успява да постигне своята мечта да се превърне в световноизвестен професионален футболист.

Роденият през 1981 г. Златан Ибрахимович сменя доста отбори през богатата си кариера. Първите му професионални стъпки във футбола са в шведския Малмьо, а още като тийнейджър загатва за големия си потенциал в Аякс. Следват Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Ел Ей Галакси и отново Милан.

Двама са актьорите, които влизат в ролята на Ибрахимович през различните години. Доминик Андерсон Байрактати се превъплъщава в Златан на възраст между 11 и 13 години, а образът му между 17 и 23 години е поверен на Гранит Рушити.

Интересен факт, е че Гранит Рушити, който е бивш футболист, също започва първите си стъпки във футбола от Малмьо. Определян за един от големите таланти на шведския футбол, той е бил на проби в португалските Спортинг и Бенефика, но контузия спира футболната му кариера през 2020 г. Но съдейки по прекрасното изпълнение на ролята на Златан Ибрахимович, го очаква блестящо бъдеще като актьор.

Сценаристи на продукцията са Якоб Бекман и Дейвид Лагеркранц, а режисьор е Йенс Шегрен. Разпространител на филма за България е А Плюс Филмс.

Премиера: 29.04.2022

Жанр: Биографичен

Времетраене: 90'

Купи билет за прожекция
Търси
CineLand Iskra Veliko Tarnovo    
|  ул. Бачо Киро 2
Разпродаден
В продажба
Изберете типа билет
Въведете вашите данни

Очаквайте

МИНАМАТА - 2D 27.05.2022
 
 
Купи билет
МИНАМАТА - 2D 12+ Субтитри
ДЖУРАСИК СВЯТ: ГОСПОДСТВО - 3D Предпремиера
 
 
Купи билет
ДЖУРАСИК СВЯТ: ГОСПОДСТВО - 3D 12+ Субтитри
ДЕНЯТ НА ФЛАГА - 2D Предпремиера
 
 
Купи билет
ДЕНЯТ НА ФЛАГА - 2D 12+ Субтитри
БАЗ СВЕТЛИННА ГОДИНА - 3D Предпремиера
 
 
Купи билет
БАЗ СВЕТЛИННА ГОДИНА - 3D
Озвучен
ЧЕРНИЯТ ТЕЛЕФОН - 2D Предпремиера
 
 
Купи билет
ЧЕРНИЯТ ТЕЛЕФОН - 2D 16+ Субтитри
ЕЛВИС - 2D Предпремиера
 
 
Купи билет
ЕЛВИС - 2D 12+ Субтитри
МИНЬОНИТЕ 2 - 3D Предпремиера
 
 
Купи билет
МИНЬОНИТЕ 2 - 3D
Озвучен
ТОР: ЛЮБОВ И ГРЪМОТЕВИЦИ - 3D Предпремиера
 
 
Купи билет
ТОР: ЛЮБОВ И ГРЪМОТЕВИЦИ - 3D 12+ Субтитри